Бургас, Общество

Конкурс за изящно и приложно изкуство дава шанс за прием във филиала на НХА в Бургас

0

Кандидатите за прием в новия филиал на Националната художествена академия, който се открива това лято в Бургас, ще имат възможност да покажат своите умения в регионален конкурс за изящно и приложно изкуство.

В него може да участват всички желаещи ученици в редовна форма на обучение. Те ще бъдат разделени в две възрастови групи – XI и XII клас.

Учениците могат да вземат участие само в едно от двете направления на конкурса, изящно или приложно изкуство.

Конкурсът се провежда в два кръга. По време на първия се извършва предварителен подбор, а вторият включва рисуване по натура.

За селекционния кръг участниците изпращат минимум три рисунки по конкурсната задача за съответната възрастова група на адрес: Бургас 8000, ул. “Демокрация” № 6, Галерия “Георги Баев”.

Всяка рисунка трябва да е надписана ясно на гърба с трите имена на кандидата, ЕГН, училище, адрес и телефон за връзка.

Рисунките трябва да се придружават от: акт за раждане на участника /ксерокопие/ и декларация от учителя по рисуване, подписана от него, подпечатана с печата на училището, в което учи ученикът, в уверение, че изпратените рисунки са правени лично от ученика, и че същият е в редовна форма на обучение в настоящата учебна година в съответния клас на посоченото училище.

Пощенското клеймо на всяка пратка не трябва да е с по-късна дата от 10 април 2018 г.

Селекционната комисия ще заседава на 19 април. Тя ще разгледа творбите и ще определи кои автори да продължат във втория кръг.

Резултатите своевременно ще се обявяват на електронните страници на Национална художествена академия и Община Бургас.

Вторият кръг – “Рисуването по натура” – ще се провежда на 1 и 2 май в учебните зали на НХА – филиал Бургас с адрес: гр. Бургас, Пристанище Бургас, Магазия 1, ет. 2.

Резултатите се обявяват веднага след приключване работата на журито и се обявяват на електронните страници на Национална художествена академия и Община Бургас.

Класиралите се на първите три места в двете възрастови групи ще получат диплом и плакет.

Община Бургас ще осигури едногодишни стипендии по правилата на програма “Бургаски деца” на учениците, класирани на първо, второ и трето място в първа възрастова група.

Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка не по-малка от 5.50, получават право тя да се зачете за оценка от кандидатстудентския изпит по рисуване в НХА, важащ за същата година, в която се провежда конкурсът.

Всички рисунки от конкурса ще останат в галерия “Георги Баев”. Най-добрите работи ще бъдат подредени в изложба след обявяване на резултатите.

 

Повече информация за статута на конкурса може да получите на:

тел. 0888418949, gallerybaev@abv.bg, както и на електронната страница на НХА: https://nha.bg/bg/stranica/regionalen-konkurs-za-izyshtno-i-prilojno-izkustvo-burgas-2018

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега