Бургас, Култура

Концертът “Поздрав за Бургас” припомня любими песни

0

На 11 юни от 19:30 ч.в залата на НХК ще се състои концертът “Поздрав за Бургас” с песни на Чавдар Селвелиев – Чучи,  композитор на много песни, изпълнявани от Орлин Горанов, Галя Ичеренска, Нели Рангелова, Йорданка Христова, Георги Христов, дует Ритон, Тоника и др.
На конкурса “Бургас и морето”  Чавдар Селвелиев е печелил първа награда с песента “Сбогом мое море”, в изпълнение на Катя Филипова и награда на публиката с песента “Мечта в ултравиолет”, в изпълнение на Борис Годжунов.
Композитор е и на музика за театрални спектакли и телевизионни предавания.
В последните години Чавдар Селвелиев има изяви и като певец на собствени композиции и на световни евъргрийни, които бургаската публика  ще има възможност да чуе на 11-ти юни.
В концерта ще вземе участие и пловдивската вокална формация “Кантикус де Орис” с диригент Дорис Хофман. Тя възниква като църковен хор, но започва успешно развитие в  поп музиката. Дванадесет членната група изпълнява както акапелни песни, така и произведения, съпровождани само от пиано или оркестър на запис. В репертоара им има песни от световно известни мюзикъли като “Уестсайдска история”, “Парижката Света Богородица”, “Котките”, песни на Бийтълс, Селин Дион, Андреа Бочели и др. Сред групата има и прекрасни солови изпълнители.
Галя Ичеренска е любима певица на  бургаската публика.  Тя ще пее песни на поета Пейо Пантелеев и Чучи.
Ще участва и Танцова формация “Петлите”, които от  6- ти до 10- ти  юли ще бъдат в Прага на межднароден танцов младежки фестивал.

Билети от 5 и 10 лева може да закупите  на  касата на НХК.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега