Vox Populi

Кому е нужен Слънчев бряг?

0

КОМУ Е НУЖЕН СЛЪНЧЕВ БРЯГ? Този въпрос сме си го задавали, може би, стотици пъти и отговорът винаги е бил едностранен.

Плашещо много тълпи от пияни англичани, разюздани германци и скандинавци. Блъскащи се по магазините руснаци, бедни поляци, нахални румънци, а като към тази картинка прибавим проституция, джебчийство и наркотици, се питаме „Кому е нужен Слънчев Бряг?“.

Истината е, че желан или не, курорта такъв какъвто е, е нужен на всички. Защото в малка държава с ограничена морска ивица, трябва да предлагаме или уникален и ексклузивен туризъм или това което предлагаме в момента. Широка палитра от туристически услуги – имащи условия за семеен, парти, културен и за гости посещаващи ни пред и след сезон. Има много мнения, че видиш ли само семейният турист е интересен за Слънчев бряг, но бил изплашен от тълпите младежи , и бил избягал в други спокойни дестинации. Ако ние бяхме заложили на семейния туризъм, който е ограничен времево от юни до края на август, а през месеците май и септември посрещаме пенсионерите, то Слънчев бряг би бил страхотен. И половината хотели на практика ще останат буквално празни.

Слънчев бряг е Лас Вегас, Слънчев Бряг е Сен Тропе, обърнато през нашата балканска призма, и хилядите българите, обичащи партита на Какао, го доказват всяка година. Слънчев бряг не е само за туриста от Западна Европа, ние живеем, работим и печелим там. В ситуацията в която се намираме в момента, с огромен спад на руския пазар, с все още обмислящи своята почивка немски туристи и липсата на пенсионерите, трябва да се постараем малко повече тази година. И в услугите които предлагаме, и там където работим, а дори и в социалните мрежи, защото това е новото оръжие за масова реклама.

И нека признаем пред себе си, че е имало поне един кратък момент от живота ни, в които сме искали да кажем „Слънчев Бряг, обичам те“.

 

За автора: Стойко Деведжиев е един от създателите на единствения Туристически информационен център в Слънчев бряг – InfoPoint


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега