Бургас, Общество

Комплексите “Изгрев” и “Зорница” чакат зала Арена, пешеходен надлез, велоалеи и чешма

0

Поредното обществено обсъждане на проектобюджета за новата година се проведе в ТД “Изгрев”. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, главният инженер на общината Веселина Цакова и териториалният директор Пенка Паспалева отговаряха на въпроси, зададени от жители на комплексите “Изгрев” и “Зорница”.

През 2015 г. трябва да продължи стартиралото в присъствието на Сергей Бубка изграждане на многофункционалната зала Арена. Община Бургас разчита на финансова помощ от правителството за реализацията на този мега проект.

Предстои изграждане на пасарелка – пешеходен надлез при кръговото кръстовище до хотел “Мираж”. Съоръжението ще предпазва пешеходците и шофьорите от инциденти в този възлов участък от пътната мрежа на града.

Вече стартира строителството на модерен скейт парк до бившия РУМ “Велека”. В ход е и изграждането на нови велоалеи по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”. Около десетина километра от тях се намират на територията на “Изгрев” и “Зорница”.

По искане на жителите предстои да се направят нови детски площадки до бл. 2 в “Зорница” и до бл. 5 – 6 в “Изгрев”.

По време на обсъждането хората направиха справедливата забележка, че в големия парк на “Изгрев” няма чешма, така че ще се помисли за решаването на този проблем.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега