LifeStyle

Компания предлага 75 размера ризи

0

Американската компания разшири обичайния асортимент от мъжки ризи до 75 размера. За изработването на фабричните кройки е било извършено 3D сканиране на 2000 мъжки тела, твърдят основателите на компанията. 

След това специален алгоритъм е изчислил най-често срещащите се средни величини, като обемна мускулите или обиколка на талията, които обикновено не се вземат предвид при фабричните изработки на ризи. Получените мерки са били систематизирани в няколко десетки чертежа. Технологията е била наречена Дейтафит.

Предложеният асортимент от ризи може да удовлетвори напълно 95% от представителите на силния пол. Продавайки 75 размера от ризите, те разчитат да изместят от пазара шивашките ателиета, пише novanews.bg.

Създателите твърдят, че няма да шият ризи по поръчка, а продукцията им се разпространява онлайн. Купувачите трябва да въведат на сайта на компанията данните за гръдната обиколка и талията и да посочат дължината на ръцете си. След това да изберат модела и цвета, а също да платят от 88 до 98 долара.

Идеята се е зародила преди две години. При анализ на пазара за готови дрехи за мъже те са открили свободна ниша. В бъдеще амбициите са за разширяване на бизнеса с панталони, сака и други елементи от мъжкия гардероб. Така ще отпадне необходимостта купувачите да губят време като посещават магазини.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега