LifeStyle, Общество

Колко изкарва за година Дуейн Джонсън-Скалата

0

Дуейн Джонсън-Скалата в момента е една от най-големите филмови звезди в Холивуд и вероятно най-успелият човек, излязъл от света на професионалната борба. Само миналата година той е спечелил $125 милиона, а наскоро Forbes публикува профил за него, който подчертава успехите му в социалните медийни платформи.

Той има 111 милиона последователи на Instagram, където редовно прави импровизирани видеоклипове съссвоя iPhone от “пътуващия фитнес”, която го придружава навсякъде, където го отвежда актьорската му кариера. 

Близо 13 милиона души следват Скалата в Twitter, а още 58 милиона – във Facebook. И всички тези социални медии влияят върху популяризирането не само на предстоящите филмови и телевизионни проекти, но и на самия човек. 

Това лято, с филма “Небостъргачът”, той е подобаващо възнаграден за своето майсторство в социалните мрежи – не само благодарение на това, че има такъв вид влияние онлайн, но и чрез гарантирана “седемцифрена такса за социални режи”, включена в договорите му за филми. 

Самият Джонсън обяснява колко е ценна дейността му в социалните медии по този начин: “За мен социалните медии се превърнаха в най-критичния елемент от маркетинга на един филм. Създадох социална медийна мрежа с аудитория по целия свят, за да има стойност това, което им давам”.

В Холивуд е нова практика филмовите студия да отделят поне по 1 милион долара за туитове и постове в Instagram  на звездата в главната роля. Особено когато тази сума е напълно отделена от обикновения промоционален бюджет на филма. Тарифата на Скалата за традиционна промоционална работа като участие в ток шоу и други изяви надхвърля горепосочената сума за туитове, обаче.

Тъй като кариерата на Джонсън е в разцвет напоследък, той направи обичайното за Холивуд – направи собствена продуцентска компания, за да се възползва от това. Seven Bucks Productions се ражда преди пет години, а сега се включва във всички аспекти на филмите на Джонсън.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега