Бургас, Култура

Кой ще получи “Нестинарка” на МФФ 2015?

0

И тази година, по традиция на Международния фолклорен фестивал ще  бъде връчена почетната награда “Нестинарка”. Статуетката символизира изключителни заслуги за развитие, съхранение и разпространение на българския фолклор.

До средата на месец юни 2015 г., на адрес: пл.”Тройката” №1, Дом на нефтохимика, 2 ет. в деловодството на ОП “Летен театър, фестивали и концерти” или на електронен адрес:letenteatar_bs@abv.bg, се приемат заявления и предложения за връчване на статуетката.

Наградата е ежегодна и представлява статуетка “Нестинарка”. Изработена е от скулптора Ненчо Русев. Носителят се определя от експертен съвет, чийто членове се утвърждават от кмета на Община Бургас по предложение на ръководителя на МФФ. Експертният съвет включва специалисти от областта на фолклора, представители на Община Бургас и медийните партньори.

До този момент носители на наградата са били редица състави и творци, сред които са проф. д-р Стефан Чапкънов, ансамблите “Пазарджик”, “Странджа”, “Пирин”, “Тракия”, “Филип Кутев” и др.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега