LifeStyle, Общество

Кои нации най-често страдат от пиянство

0

Британците най-често прекаляват с алкохола и се напиват, установи голямо глобално проучване. Най-много хора от Великобритания са отговорили, че се напиват поне веднъж седмично.

Резултатите на анкетираните британци показват, че те са били пияни средно 51,1 пъти за 12-месечен период – или почти веднъж седмично – според последните резултати от Global Drug Survey.

Анализатори от Лондон са изследвали 5400 души от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия и повече от 120 000 души в световен мащаб между 29 октомври и 30 декември миналата година.

Резултатите са публикувани днес в осмия годишен доклад, който твърди, че е най-голямото изследване на наркотиците и алкохола в света и включва 36 страни.

Англоговорящите страни са начело на подреждането за най-често напиващи се граждани, като САЩ, Канада и Австралия следват Великобритания на върха на световната класация, пише в. “Телеграф“.

Ето и Топ 10 на държавите, където хората най-често се напиват:

1. Великобритания – 51.1 пъти годишно

2. САЩ – 50.3 пъти годишно

3. Канада – 47.9 пъти годишно

4. Австралия – 47,4 пъти годишно

5. Дания – 41,7 пъти годишно

6. Индия – 41.0 пъти годишно

7. Република Ирландия – 40,7 пъти годишно

8. Мексико – 38.2 пъти годишно

9. Чехия – 36.8 пъти годишно

10. Финландия – 34.9 пъти годишно

В южноамериканските страни са отчетени най-рядко случаи на напивания.

Изследователите смятат, че може би е време да се въведат насоки за това как да се пие безопасно и какви количества алкохол се считат за “неуместни”.

„Напиването носи рискове от нараняване и вреди за здравето, но трябва да започнем да изтъкваме рисковете на различни нива на пиене, дори ако те са на безопасни граници“, коментира проф. Адам Уинсток, ръководител на изследването.

Сегашните насоки на здравните власти във Великобритания, например, казват, че няма “безопасно” ниво на пиене и че мъжете и жените не трябва да пият повече от 14 единици алкохол седмично редовно – т.е. около шест пинти бира.

 
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега