LifeStyle

Кога е най-подходящото време да си купим евтини самолетни билети

0

Не е тайна, че доста често цената на един самолетен билет се променя всекидневно и е голяма мистерия по какъв начин да успеем да направим най-изгодната за нас „сделка“ със закупуване на билет. 

Разбира се, цената на един самолетен билет е различна като се има предвид дестинацията, през кой сезон и ден от седмицата се пътува и още доста фактори. Понякога търсенето на най-изгоден самолетен билет се превръща в „руска рулетка“ и играчите често се чувстват прецакани, защото още на следващия ден след покупката цената е паднала значително.

От сайта Cheapair всяка година проучват над 917 хил. полета, за да разберат кога е най-удачното време да си закупим самолетен билет. Например те са изчислили, че това в най-добрия случай трябва да се случи 70 дни преди полета или малко повече от 2 месеца. Това варира спрямо дестинацията, но наистина е хубаво да сме планирали по-рано нашето пътешествие,

Интересен факт е, че няма определен ден от седмицата или т.нар „късметлийски ден“, в който да си купим билет, но от голямо значение е кога точно е полетът. Например най-евтино се пътува в дните вторник и сряда, а най-скъпо в неделя. 

През лятото пътуваме най-често и специалистите ни препоръчват да не оставяме билетите ни за последния момент. Хубаво е да сме се подготвили поне 47 дни по-рано. Юли е най-популярният месец за пътуване през лятото, а най-изгодни оферти намираме в края на сезона – за август и септември.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега