LifeStyle

“Кое е това момиче?” или Как рекламна агенция заблуди 56 хил. души в “Инстаграм”

0

Кое е това момиче? Това питат всички потребители в „Инстаграм”, които са харесали профила на френския модел Луиз Делаж. Тя е момиче, с което всички искат да бъдат приятели, животът й е изпълнен с пътувания и приключения, но само привидно.

Това, което почитателите на Луиз не са забелязали е, че на всяка една снимка тя държи чаша с алкохол.

„Разговаряхме с психолози на тема колко трудно се забелязват зависимостите на близките ни хора. Решихме, че ще е интересно да покажем, че това наистина е така, създавайки този фалшив „Инстаграм” профил”, поясни Стефани Ксиберас от рекламната агенция.

Профилът на несъществуващия френски модел черпи вдъхновение от тези на много известни личности, използвайки същите филтри, пози и композиции.

С помощта на интернет програми, профилът на Делаж е разпространен сред точно определени социални групи, които биха гледали подобни фотографии.

Това, което от рекламната агенция не могли да предположат е, че за една седмица последователите на Делаж ще бъдат над 30 хил. души.

Месеци след като профилът беше създаден, компанията разкри своя експеримент. Те отбелязват, че много малко потребители са обърнали внимание на зависимостта на Делаж, а повече са се възхищавали на начина й на живот.

Профилът на Делаж, който е харесан от над 56 хил. души в „Инстаграм” е фалшив и тя не съществува. Снимките са част от социален експеримент на рекламната агенция БЕТС, наречен „Харесай моята зависимост”.

От БЕТС се надяват и други компании да последват техния пример, като използват социалните мрежи по нови и уникални начини.

източник: btvnovinite.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега