Бургас, Политика, Топ новини

Кметът към общински съветник: Няма предвидени пари за нова ВиК система в Маринка

0

В програмата на Община Бургас за капиталови разходи за 2021 година няма заложени и осигурени средства за подмяна на водопроводната мрежа и доизграждане на канализационна система в село Маринка. Това става ясно от отговора на кмета на Община Бургас – Димитър Николов към питането на общинския съветник от СДС Станимир Апостолов. 

В началото на този месец Апостолов входира питане дали предвижда Община Бургас подмяна на водопровода доизграждане на канализация на село Маринка и ако да, в какъв времеви период.

В отговора на Община Бургас е посочено още, че през 2018-2019 година в Маринка, както и в съседните села Твърдица и Димчево, е бил изграден водопровод, с качествено и надеждно водоснабдяване от язовир “Ясна поляна”, а в село Маринка е бил извършен и ремонт на помпената станция. За следенето на качеството на водата отговорността е на ВиК-Бургас.  От ВиК дружеството също са заявили, че не планират ремонтни дейности за 2021 г. и за 2022 г.

Село Маринка се превърна през последните години в привлекателно място за много млади семейства, включително и такива от чужбина. Проблемът с водоснабдяването датира от много време насам, заявиха пред VoxBurgas кметът на населеното място Любомир Узунов, както и местни жители.

Желанието на хората в Маринка е именно подмяна на водопровода и изграждане на канализация, за да могат да консумират качествена вода. В момента тя е видимо мътна, въпреки че резултатите от пробите, направени в РЗИ-Бургас показват, че тя е годна за пиене. Заради породилите се съмнения хора от селото са изпратили проби и до испанска лаборатория.

Поради неглижирането на проблема от страна на ВиК-Бургас тази неделя жители от село Маринка ще затворят за 15 минути пътя Бургас-Малко Търново.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега