Бургас, Топ новини

Кметът с последно предупреждение към изпълнителя на спортния комплекс в “Славейков”

0

Кметът Димитър Николов даде последна двуседмична отсрочка на инвеститора, поел ангажимент да изгради спортно-развлекателен комплекс в парка на квартал “Славейков”. Ако в този срок не започне интензивно строителство на обекта, Община Бургас ще се възползва от предвидената законова възможност за разваляне на сключения договор.

Последното предупреждение е изпратено до Българската федерация по борба и до изпълнителния директор на “Евробул Холдинг” АД.

Ако договорът бъде прекратен, за сметка на инвеститора ще останат извършените разходи на стойност близо 2 млн. лева – за изкопни работи, премахване на опасни сгради и изместване на трафопост.  Теренът си остава общинска собственост.

До реакцията на кмета се стигна, след като инвеститорът не изпълни поетия ангажимент – в срок от 24 месеца да изгради въпросния “Спортно-развлекателен комплекс”.

Строителното разрешение е издадено на 12.10.2012 г. и е влязло в сила на 23.10.2012 г., от което следва, че предвидените 2 години за извършване на строителството са изтекли на 23.10.2014 година.

С писмо №70-00-1214/16.02.2015 г. инвеститорът поиска от Община Бургас един месец време, за да осигури финансиране по проекта. Тези 30 дни изтекоха на 16.03.2015 година. Това даде основание на кмета Николов да отправи последното предупреждение, след което следва разваляне на договора.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега