Бургас, Общество

Кметът Димитър Николов награди завършилите Лятната ИТ Академия

0

Кметът Димитър Николов връчи днес в заседателната зала на Общината сертификати, грамоти и ваучери за закупуване на компютърни аксесоари и компоненти на учениците и студентите, завършили третата лятна IT Академия.

Академията по информационни технологии се проведе от 9-ти до 27-ми юли, а нейни организатори бяха Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, със съдействието на ППМГ “Акад. Никола Обрешков”, БСУ и Университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

“Поздравявам ви за успешното завършване на лятната IT Академия и усъвършенстването на вашите дигитални знания и умения. Насочили сте се към най-перспективната и бързо развиваща се сфера в света. Голяма част от сега познатите ни професии след 20 години няма да съществуват в този вид, а ще бъдат заменени от нови информационно-технологични професии. Лятната IT Академия е крачка към усвояване на умения, които ще ви направят по-добри в компютърното програмиране и професиите на бъдещето”, сподели кметът Димитър Николов и обеща четвъртата лятна академия да вдигне нивото на обучение и да бъде с разширен капацитет, за да побере всички желаещи.

Тази година кандидатите да учат в лятната IT Академия бяха рекорден брой – 194. От тях се записаха общо 129 ученици и студенти. Учениците, обучаващи се в лятната IT Академия, бяха разпределени по групи – 5-7 клас изучаваха “Основи на програмирането” и “Уеб графичен дизайн за начинаещи”, група по “Уеб дизайн” и “Програмиране със C++ за напреднали” и група за “Уеб програмиране” за 9-11 клас. Студентите преминаха обучение по “Java програмиране и създаване на приложения за Android” и “Разработване на Уеб и мобилни приложения”.

На церемонията по награждаване присъстваха още зам.-ректорът на университет “Проф. д-р Асен Златаров” – проф. д-р Сотир Сотиров, зам.-ректорът на БСУ проф. д-р Милен Балтов и преподаватели от ППМГ “Акад. Никола Обрешков”, БСУ и Университет “Проф. д-р Асен Златаров”, които асистираха на кмета при връчване на сертификатите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега