Бургас, Политика, Топ новини

Кметът: 6 февруари е крайбрежен фар, който ни помага да пазим паметта и традициите на нашия народ

0

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургазлии по повод 6 февруари – Освобождението на Бургас:

“Скъпи съграждани, днес честваме една от най-значимите дати в историята на съвременен Бургас – Деня на неговото Освобождение.

Преди 141 години воденият от полковник Лермонтов отряд влиза в града, за да сложи край на османското иго. Цялото население на Бургас се стича, за да посрещне тържествено освободителите.

Днес ние скланяме глава пред делото и саможертвата на всички онези наши предци, които обрекоха живота си на идеята за свободна и независима България.

Прекланяме се и пред паметта на всички онези чуждестранни войници и офицери, които оставиха костите си по българската земя в името на Свободата.

Шести февруари е крайбрежен фар за всички нас, който ни помага да следваме вярната посока, да не губим идентичността си, да пазим паметта и традициите на нашия народ, да отстояваме правото си да бъдем суверенна държава в голямото европейско семейство.

Нека във всяко едно наше действие да се ръководим от принципите, които отстояваха до края на дните си българските просветители, духовници и революционери, за да продължим да бъдем достойни свободни граждани.

Честит празник, бургазлии!”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега