Бургас, Общество

Кметът поздрави единствената бургаска столетница за тази година

0

Единствената бургаска столетница за тази година – баба Дойка Ялъмова – отпразнува своя рожден ден в добро здраве, бистър ум, заобиколена от близките си хора. Внуците й я хвалят, че през целия си живот петъчните дни минават в пост и молитва.

“Да си жива и здрава, спокойна и с бодър дух още дълги години, да се радваш на деца, внуци и правнуци”. Това пожела на баба Дойка кметът Димитър Николов, който лично поздрави юбилярката в дома й в кв. “Победа”. Той поднесе красив букет и специално изработена икона на свети Николай Чудотворец, закрилник на град Бургас.

Възрастната  жена посрещна Николов с думите “Сто години жив кмет не съм виждала”. Тя го ориса да стигне нейните години, а когато го ядосват душманите да си пее.

Родената на 31 август 1914 година жена каза, че през целия си живот не е спирала да работи. Тя остава вдовица на 33-годишна възраст и сама отглежда 5-те си деца – трима сина и две дъщери. Сега голямата й радост са 7 внука и 10 правнучета, с които се гордее. Може би това е и тайната на нейното дълголетие.

Кметът Николов пое ангажимент до дни да бъде изградена чисто нова ограда в дома на семейство Ялъмови.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега