Бургас, Общество, Политика, Топ новини

Кметът Николов откри учебната година в ОУ “Петко Росен”

0

Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева откриха учебната година в ОУ “Петко Росен” в най-големия бургаски комплекс “Меден рудник”.

Неотдавна то беше санирано и местните жители започнаха да го наричат “синьото училище”, заради новия цвят на фасадата му. Тази година прага на ОУ “Петко Росен” за първи път прекрачиха цели пет класа първолаци. Заедно с всички останали ученици, те ще играят и спортуват в цялостно обновения двор на школото.

В него са обособени две комбинирани игрища за футбол – хандбал. Те са покрити с настилка тип “изкуствена трева” и оборудвани с футболни врати, в комплект с мрежа и ъглови флагчета. Изградено е комбинирано игрище за баскетбол, тенис, волейбол, както и отделно игрище за баскетбол с площ 615 кв. м. На площ от 110 кв. м., върху специализирана настилка е разположена открита фитнес зона с висилки и успоредки, както и комплекс гимнастически уреди, включващ греда на четири нива, везна и комплект от 4 броя фитнес уреди. Подходяща за лекоатлетическо бягане е малката писта с дължина 50 метра. Тя е с каучуково покритие и е комбинирана с трап за скокове с фин пясък.

В зоната, отредена за свободно придвижване и почивка, са ремонтирани алеите, площадките и са озеленени околните пространства. В съществуващите места за отдих са поставени нови пейки.

Настилката пред централния вход на учебното заведение е обновена. Осигурена е достъпност на спортните игрища и съоръжения, посредством стъпала, които се свързват с алейната мрежа, изградена е рампа за хора с увреждания. Монтирано е видеонаблюдение и нови огради.

“На добър час през новата учебна година!” пожелава кметът Димитър Николов на всички бургаски ученици.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега