Бургас, Общество, Политика, Топ новини

Кметът Николов педложи крути мерки за сигурност в дискотеките

0

Крути мерки за сигурност в бургаските дискотеки внесе за разглеждане в Общински съвет кметът на Община Бургас Димитър Николов. Промените в наредбата за опазване на обществения ред ще се приемат на януарската сесия. Ако до месец след това собствениците на нощните заведения не изпълнят изискванията, ще бъдат затваряни.

Задължително монтиране на детектори за откриване на хладно и огнестрелно оръжие на входовете на нощните заведения, както и въвеждането на непрекъснато видеонаблюдение с камери в режим на записване и паникбутон, са част от мерките. Заснетите материали трябва да се съхраняват 30 дни. Друго условие е да бъдат осигурени каси, в които да се заключва иззетото оръжие. Всяка дискотека трябва да назначи отговорник по сигурността, който при инцидент незабавно да уведомява органите на МВР и да им предостави видеозаписите. Ще бъдат завишени и изискванията за спазването на нивата на шума в късните часове.

Промените в Наредбата задължават собствениците на заведения да въведат пропускателен режим, за да не се допуска внасянето на огнестрелно, газово и хладно оръжие. Забрана ще има и за внасянето на предмети, които могат да послужат като оръжие. В тази група попадат боксове, бухалки, спрейове със защитен газ, оцветяващи и разяждащи вещества, пиротехнически изделия. Ще се следи стриктно и за наркотични и упойващи вещества. Пропускателният режим на всяка една дискотека трябва да е предварително съгласуван с МВР и съобразен със Закона за охранителната дейност.

Промените в Наредбата за опазване на обществения ред са качени в официалния сайт на Община Бургас. Те са изпратени на полицията и прокуратурата за мнение. Бургазлии също могат да изпращат своите предложения до приемането на Наредбата на сесията през януари.

Кметът Димитър Николов се надява на подкрепа от всички общински съветници. Той е убеден, че с правилата и общата координация за контрол на изпълнението им ще се увеличи сигурността в заведенията.

Можете да се запознаете с проект на Наредбата тук


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега