Бургас, Общество

Кметът Николов инспектира 55-те нови паркоместа до 55-ти блок в “Славейков”

0

Кметът Димитър Николов провери и одобри изпълнението на новия паркинг до бл. 55 в жилищен комплекс “Славейков”, зад магазин “Технополис”.

Той има 55 места, от които 3 са за хора с увреждания. За покритие са използвани 450 тона асфалтобетон. Оползотворената площ е около 2 декара. В района са издигнати нови стълбове за улично осветление, изградени са пътни бордюри – 235 линейни метра, както и 100 линейни метра градински бордюри. Предстои монтиране на видеонаблюдение, като мярка против крадци и вандали.

“Учудих се, че днес видях много малко автомобили тук. Нека жителите на “Славейков” знаят, че паркингът е абсолютно безплатен. Догодина продължаваме с още нови паркоместа в комплекса”, каза кметът Димитър Николов.

Една от задачите на новия паркинг е да поеме автомобилите, които спираха по бул. “Тракия” и затрудняваха движението.

Община Бургас използва всяка възможност да разширява съществуващи паркинги или да създава нови безплатни паркоместа за автомобили из целия град. Това обаче се прави по такъв начин, че да не бъдат ограничавани възможностите на пешеходците и велосипедистите, тъй като тези начини за придвижване, наред с автобусния транспорт, ще бъдат най-толерирани занапред.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега