Бургас, Общество

Кметът Николова и министър Василева: Регионалното депо за отпадъци ще е готово в срок

0

При днешното си посещение на новото Регионално депо “Братово – запад” министърът на МОСВ Ивелина Василева и кметът Димитър Николов бяха единодушни, че се прави всичко възможно обектът да бъде приключен в срок, за да не плащат жителите на Бургаска област глоби на ЕС за забавянето.

Изпълнени са 95 % от предвидените дейности по проект “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас”, финансиран по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.”, в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ №DIR-5102118-C001/25.08.2011 г. Общият размер на привлеченото европейско финансиране е 43 млн. лв., а срокът за изпълнение е до края на 2014 г.

“Парите по оперативна програма “Околна среда” вече са отблокирани, но в цялата страна почти няма проект по нея без забавяне. Браво на Община Бургас, че е успяла да придвижи успешно до финала това мащабно начинание”, каза министър Василева.

“Наложи се да отклоним собствени средства от други проекти, за да плащаме на изпълнителя в условията на спрени средства по ОПОС. Важното е, че успяваме да влезем в сроковете и разплащанията от министерството се възобновиха”, каза Димитър Николов.

Министър Василева, кметът и заместникът му Атанаска Николова направиха оглед на внушителното съоръжение, което ще се ползва от 210 населени места с близо половин милион жители. Там се отварят и около 50 нови работни места.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега