Област Бургас, Политика, Топ новини

Кметът на село Бата: Изкараха ме най-големия бандит в България

0

Кметът на поморийското село Бата Георги Георгиев, заедно с този на община Поморие Иван Алексиев, дадоха днес брифинг в Бургас. Поводът бе арестът на Георгиев дни преди парламентарните избори на 11 юли. Тогава полиция влезе в село Бата и задържа кмета на населеното място, заедно с общински съветник в Поморие. Обвинението към Георгиев бе, че е извършвал търговия с гласове в полза на една партия на отминалия вот. В последствие и Георги Георгиев, и другият задържан бяха освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

“Изкараха ме най-големия бандит в цялата държава. Семейството ми и цялото село все още са стресирани от тази акция. Съсипаха ми бизнеса, имам кафе и магазин, хората се страхуват да пазаруват при мен. Досега никой не ми се е извинил за случилото се. Няма да се изненадам, ако ми спретнат някоя друга кация. Ще продължим да си търсим правата на по-горни инстанции”, каза Георгиев.

Той показа пред медиите и списъка с гости за сватбата на дъщеря му през 2019 година, който полицията иззе, смятайки че това е списък с имена на хора, които Георги Георгиев е спазарил да продадат гласа си. Кметът на Бата е помолил полицаите, които са го задържали, да не му слагат белезници, но органите на реда му отвърнали, че такива били инструкциите. Според Георгиев всичко това било с цел той да бъде унижен пред цяла България.

Кметът на Поморие Иван Алексиев попита какъв ще е коментарът на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, след като се доказа, че Георги Георгиев е невинен.

“Да очаква ли кметът на Бата отново да му се случи нещо, само защото е кмет на ГЕРБ и 5 мандата управлява успешно селото? Къде са правозащитните организации, за да защитят правата на Георги Георгиев? Тази полицейщина, която настана в България, мен лично ме връща в комунизма. Нищо чудно скоро време да ни пращат в Белене, явно там ни е мястото”, каза оше градоначалникът на Поморие.

Той допълни, че откакто бе сменен шефът на РУП-Поморие местните полицаи показвали мускули, без да зачитат кмет и община. Такъв бил случаят и с командированите на територията на общината полицаи, за които Алексиев научил не от началника на РУП-Поморие, а от хотела, в който униформените били настанени. 

“Изключително съм притеснен какво става в града ни.  Тези акции стрестират турстите. Нямам никаква комуникация с началника на РУП-Поморие. Такова незачитане и отношение от полицията към общината никога не е било. Ние научаваме от хотелите, че има командировани полицаи тук при нас, на които Община Поморие поема всички разходи”, заяви Иван Алексиев.

 

Снимка: VoxBurgas.com Архив


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега