Крими, Област Бургас, Политика, Топ новини

Кметът на Бата: Комунизмът идва, всички ще отидем в Белене

0

Кметът на поморийското село Бата Георги Георгиев даде изявление в Бургас по повод неговото задържане. Георгиев бе арестуван вчера заради сигнал за купуване на гласове, но днес бе освободен, без да му бъде повдигнато обвинение. Освен него белезници бяха щракнати и на общински съветник в Поморие, който също вече е на свобода.

Кметът на Бата заяви, че се чувства унижен заради случая и ще си търси правата по съдебен път, за да изчисти името си.

“Не намериха никакви доказателства, че съм купувал гласове. Списъкът с потенциални избиратели всъщност е списък с гости за сватба. Иззетите от мен 1500 лева не са доказателство, че са за купуване на гласове, това могат да бъдат и джобни пари. Никой не ми каза защо съм задържан. Близките ми не знаеха къде съм след отвеждането ми от полицията, семейството ми изживя истински ужас”, каза още Георгиев.

Според него зад тази акция стоят политически лица и изрази опасенията си, че след изборите на 11 юли е възможно комунизмът отново да се завърне, а всеки, който е неудобен на новата власт, да бъде изпратен в Белене.

В Бургас, за да подкрепят Георги Георгиев бяха и кметът на община Поморие Иван Алексиев и областният координатор на ГЕРБ за Бургас и бивш депутат Димитър Бойчев. Двамата бяха категорични, че случилото се в Бата е полицейско своеволие, а полицията действала с методи от едни отминали времена, затова вътрешният министър Бойко Рашков трябвало да я прекръсти на Народна милиция на Република България.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега