Бургас, Общество, Политика, Топ новини

Кметът и областният управител поздравиха бургазлии за Никулден

0

Кметът Димитър Николов и областният управител Вълчо Чолаков поздравиха бургазлии по повод Никулден. 

Димитър Николов, кмет на Община Бургас: За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай празника на нашия град – Никулден! Шести декември е повод да обърнем поглед към нашето минало. Да си спомним за хората, направили така, че малкото рибарско селище на брега на Черно море днес да е модерен и бързо развиващ се град.

Независимо от трудностите и превратностите на времето, Бургас винаги е имал едно голямо богатство – неговите хора. Градът е дал на България личности, които с полета на духа и таланта си неведнъж са надскачали границите на своето време.

Никулден е повод за гордост, защото името на Бургас през последните години се споменава с уважение. Това се дължи на личния пример и отговорност на всеки един от Вас. Общите усилия помагат да превръщаме Бургас във все по-добро място за живеене.

Днес трябва да гледаме в бъдещето с увереност и самочувствие. Наш дълг е да надграждаме добрите примери на предшествениците си, за да предадем тази енергия на поколенията след нас.

Пожелавам на всички бургазлии здраве, щастие и благополучие!

Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас: За мен е привилегия и удоволствие първото ми поздравление към Вас, като областен управител, да е свързано с големия християнски празник в чест на Св. Николай Мирликийски Чудотворец – покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода.

Живеем в нелеко и противоречиво време, когато всеки ден трябва да се отстояват позиции, да се вземат важни решения, да се предприемат действия, натоварени с много отговорност. Уверен съм, че когато противопоставянето отстъпи място на приемствеността, когато задкулисието бъде заменено с откритост и ясна визия за всяко действие, когато добрият тон замени злъчта, то тогава решенията ни ще бъдат градивни, а животът ни ще е изпълнен с позитивизъм и надежда. Защото нашият живот не е само днес и сега, защото трябва да мислим и работим за по-добро бъдеще и за нашите деца, трябва да работим за достойни старини на нашите родители!

През целия си живот Св. Николай Чудотворец е бил пример на добродетелност, човеколюбие и скромност. Бил е символ на силата и добротата.

Нека и всички ние да се водим от тези добродетели! Нека живеем отговорно в съзидателност, добротворство и мир! На моряците и рибарите пожелавам попътен вятър, пълни мрежи с богат улов и спокойно море! Поздравявам всички, за които Никулден е професионален празник!

Св. Николай Мирликийски е личен и семеен покровител, както и на много именници. За това на всички Вас желая крепко здраве, щастие, сбъднати мечти и благополучие на Вас, Вашите близки и любими хора!
Нека Светецът бди над всички и ни пази от бурите на времето и житейски стихии!

Честит Никулден!

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега