Бургас, Общество, Топ новини

Кметът Димитър Николов инспектира строежа на нов училищен корпус

0

Кметът Димитър Николов посети строителната площадка на новоизграждащия се корпус на училище „Св. св. Кирил и Методий“. Постройката вече е издигната на груб строеж, като в момента се работи на последното ниво на бъдещия спортен корпус.

„Новият корпус ще предостави на учениците възможност за участие в различни спортни дейности и придобиване на комплексна физкултурна подготовка. Там ще има физкултурен салон, съблекални, мултифункционална зала, специализиран кабинет и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно положение. Той ще бъде свързан към основната сграда на училището с топла връзка от втория етаж и с два самостоятелни входа“, сподели кметът Николов.

Сградата на физкултурния салон е със застроена площ от близо 350 кв. м. На партерния етаж преди физкултурния салон ще има фоайе със стълбище и асансьор за хора с увреждания, водещи към втория етаж, където ще бъдат разположени просторно фоайе с възможност за организиране на изложбено пространство и учебни занятия по рисуване, мултифункционална зала, която ще се разделя на две по-малки и специализиран кабинет за нуждите на училището. На най-горното ниво ще има градина, която ще дава възможност и за класна дейност на открито.

На покрива ще има възможност да се монтират фотоволтаици за енергийните нужди на постройката, а чрез специално закалено стъкло с вградено декоративно фолио ще бъде създаден ефект, който ще препраща към азбуката. Изгледът на новия корпус ще бъде модерен, като същевременно с това ще кореспондира със стила Баухаус, в който е сградата на най-старото бургаско училище „Св. св. Кирил и Методий“, построено през 30-те години на миналия век.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега