Бургас, Спорт

Клуб по водни спортове “Бургас” спечели турнира в памет на Александър Панговски – Шуната

0

Сборният отбор на Бургас спечели първото издание на турнира по водна топка за ветерани, в памет на Александър Панговски- Шуната.

Във финалния мач на басейна в комплекс “Меден рудник”,събралите се след 25 годишно прекъсване състезатели на КВС”Бургас”, водени от треньора, възстановил през 90 те години на миналия век водната топка в града -Почетния гражданин на Бургас Кольо Петров, се наложи срещу “All Stars” /Варна/ с 11:10.

В останалите срещи “София Мастърс” загуби от “All Stars” с 8:11 и от домакина КВС”Бургас” с 11:14. Носители на престижната купа, обаче станаха и трите отбора, включили се в спортната проява. Тримата капитани получиха трофея от съпругата на патрона на турнира г-жа Панговска. Заедно със своя внук от трибуните тя изгледа финалния мач на сина си Антон Панговски – сребърен медалист с отбор “Нептун”, шампион с ЦСКА, както и многократен голмайстор на България.

В знак на признателност към един от основателите на професионалната водна топка в Бургас през 80-те години – дългогодишния състезател, треньор и бивш член на УС на СКВТ “Черноморец” Александър Панговски- Шуната, председателят на новосформирания клуб по водни спортове “Бургас” Ангел Георгиев връчи плакет на г-жа Панговска.

За принос за развитието на водната топка в Бургас с плакети бяха отличени почетният гражданин на морския град Кольо Петров и председателят и главен треньор на СКВТ “Черноморец” Петър Йонов.

“По време на турнира, КВС “Бургас” беше официално представен пред бургаска публика и пред любителите на водната топка. С мачовете се популяризира новото плувно съоръжение в “Меден рудник”-единствения закрит басейн в града с възможност за провеждане на състезания по Водна топка за деца и ветерани’, заяви Председателя на Клуба, организатор на спортната проява. Бившият състезател на”Нептун”Бургас и СКВТ “Черноморец” разкри, че на среща с колегите си в Бургас е било обсъдено създаването на първенство за ветерани, което да започне дейност още догодина, както и наредба за провеждането му. Идеята е ветераните да се отделят от мъжкото първенство, където към момента повечето “старчета” играят рамо до рамо с по-младите ватерполисти. Желанието на ветераните е шампионатът им да стане открит с международно участие, а още това лято да се проведе втори турнир в Бургас или Русе, към който интерес са проявили ватерполисти от Румъния и Германия. Турнирът за ветерани е част от програмата от събития за “Бургас – Европейски град на спорта 2015”. В него участваха бивши и настоящи състезатели, национали, настоящи треньори и съдии от София, Кърджали, Враца, Варна, Русе и Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега