Общество

Ким Чен-ун озадачи с видео, в което плаче за икономиката си

0

Видеозапис на севернокорейския лидер Ким Чен-ун да пролива сълзи от безсилие заради бавната икономическа реформа в неговата изостанала страна е озадачил останалите представители на властта в Пхенян, пише японският вестник The Asahi Shimbun.

 
Този образ на човека, смятан от мнозина на Запад за деспот, може да се разглежда като опит той да се представи като „Скъпият лидер” в по-ласкава светлина, докато Северна Корея продължава да сигнализира за готовността си да се отвори повече за външния свят чрез драматична промяна на външната си политика.
 
Като представител на трето поколение лидер на Северна Корея, управляващ я с желязна ръка, Ким Чен-ун, както баща му и дядо му преди него, е почитан като богоподобно същество. Затова е странно, че е позволил да се разпространява видео, на което плаче.
 
Според севернокорейски дезертьор в Южна Корея, който някога е бил в управляваща Работническа партия на Корея в Пхенян, тази различна и рядко виждана страна на Ким Чен-ун е била включена в документален филм. Този запис е целял е да обучава партийните членове, които ръководят най-ниските нива на управленския апарат или пък оглавяват държавните предприятия. Видеото показва как Ким Чен-ун стои на брегова линия, взирайки се в хоризонта, докато сълзи се стичат по бузите му. Гласът зад кадър  обяснява, че севернокорейският лидер е разстроен от неспособността си да промени радикално икономиката, за да превърне самотната си страна в жизнеспособна сила.
 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега