Политика, Топ новини

Експерт: КФН лъже, че не може да направи нищо за изгорелите в Олимпик

0

„Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията за финансов надзор (КФН), че видите ли те нищо не можели да направят, защото застрахователят бил клон на кипърска компания, това не е вярно”. Това заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Всяка полица на „Олимпик”, продадена на в България, има и сума от 11,50 лева за вноска за Гаранционен фонд. Там има 2 сметки, които са отделни и независими. В сметката „Незастраховани МПС” влизат 10 лева. Следващата сметка е „Обезпечителен фонд”, в която влиза 1,50 лева. Всеки застраховател, който продава в България, плащат тези пари. Обезпечителният фонд, който е подчаст на големия Гаранционен фонд, се задейства и плаща щети при фалит на застрахователя”, заяви Тодоров.

Според него през последните 7-8 години, клиентите на „Олимпик” са събрали 14 милиона в Гаранционния фонд и 2 милиона в Обезпечителния фонд.

„В закона има разписана процедура какво се случва при фалит”, каза още Тодоров.

Междувременно днес премиерът Бойко Борисов свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор. Очаква се те да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега