Общество

КАТ започва акция срещу превишената скорост и липсващите застраховки

0

Пътна полиция започва акция за спазването на разрешената максимална скорост за движение по пътищата в ЕС. Засиленият контрол ще бъде между 21 и 27 август 2017 г. Проверките се извършват по инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL във всички държави-членки. 

Шофьорите ще бъдат проверявани и валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, съобщават от Министерство на вътрешните работи. 

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова  осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Депутатите от коя партия мислите, че ще свършат най-много работа за Бургас?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега