Политика

Касим Дал и НПСД напускат Реформаторския блок, отиват при Местан

0

На изпълнителния съвет на Реформаторския блок председателят на Народна партия “Свобода и достойнство” (НПСД) Орхан Исмаилов е информирал, че партията му е взела решение за максимално сътрудничество с ДОСТ, съобщи председателят на предизборния щаб на Реформаторите Петър Москов .

“Реформаторският блок приема с разбиране тази позиция. За нас сътрудничество с партия ДОСТ не е приемливо”, каза Москов, цитиран от Дневник.

По рано днес на пресконференция в Бургас заместник-председателят на СДС Костадин Марков също намекна, че се очаква подобно решение на НПСД. Според него най-големият проблем в последните години между НПСД и Реформаторите е бил отношението към Турция.

Ние високо ценим участието и приноса на НПСД в Блока, добави той. Според Москов е важно партии с етнически малцинства да участват в български партии. “Такова решение, което се очаква НПСД да валидира на техен форум, прави за невъзможно по-нататъшна колаборация с Блока”, добави той. Според него ДОСТ не се различават от “машината за корумпиран преход ДПС”.

“Имам силни съмнение, че партията ДОСТ се ръководи от българска територия”, каза още Петър Москов. Той добави, че всяка една партия от Блока има решение, че не може да работи с формации, в които има хора с минало в Държавна сигурност. Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е сътрудник на Трето управление (военно контраразузнаване – ВКР) на Държавна сигурност в периода 1979– 1981 година, действал в качеството на агент под псевдонима Павел, според документи от Комисията по досиетата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега