Общество, Политика

Каракачанов иска да въведе военно обучение в гимназиите от 2018 г.

0
Военното  обучение ще бъде въведено в училищата през 2018 г., съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Идеята е младежите да завършат гимназия с най-елементарни познания за това как да реагират по време на военни и терористични действия, природни бедствия и как да оказват първа помощ. 
 
Въвеждането на военно обучение в рамките на средното образование е точка, залегнала в управленската програма на “Обединените патриоти”, припомни той в ефира на БНР.
 
Според Каракачанов закриването на наборната служба през 2008 г. е било грешно и прибързано решение. „Както виждате, дебатът в Европа и НАТО-вските държави за връщането на наборната военна служба тече отдавна. В някои от държавите-членки на НАТО, наборната служба никога не е премахвана”, коментира министърът, като призова за дебат по темата и у нас. 
 
По отношение на възможностите на военната ни промишленост Каракачанов изрази мнение, че България е в състояние да произведе както военни кораби, така и специализирана техника за пехота. „Българската военна промишленост има капацитет не само да ремонтира бойна техника, но и да построи такава”, категоричен е новият военен министър. 
 
Идеята у нас да се конструират кораби и техника Каракачанов защити с думите: „за да могат парите, които се отделят от българския данъкоплатец, да остават в българската икономика и да се създават работни места тук”.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега