Бургас, Политика, Топ новини

Въпреки БСП: Петър Кънев става спонсор на Харвардската партия

1

Бургаският депутат и червен олигарх Петър Кънев ще бъде сред основните финансови донори на новата партия на доскорошните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Това разбра VoxBurgas от отлично осведомени източници от “Позитано” 20. 

Кънев ще подпомага финансово новия проект, въпреки участието си в изборите от името на БСП. Както многократно сме писали, парите за печатарят не са проблем, защото той е един от галениците на терена на обществените поръчки. За предстоящите избори отново неговата печатница ще печата хартиените бюлетини, както и всички изборни книжа – и това в противоречие със закона, който изрично казва, че това трябва да го прави печатницата на БНБ.

Освен това Кънев разполага с голям финансов резерв от нововъведените, но абсолютни ненужни екостикери за автомобили, които му осигуряват около 300 млн. лева, а голяма част от парите вече са му изплатени както ин-хаус поръчка, според колеги журналисти. Не е случайно, че служебният министър на транспорта не закачи точно тази поръчка, въпреки големия обществен натиск и питанията от парламента и извън него. Сега, за да се заметат следите Георги Тодоров е сменен, но новият министър едва ли ще предприеме различна позиция относно тази обществена поръчка.

Поканата да подкрепи проекта на Петков-Василев е дошла лично от президента Румен Радев, който неофициално тества почвата за президентска партия. Кънев, който е изключително близък с Радев просто е нямало как да откаже на подобна молба.

Според нашите източници това ще бъде ябълка на раздора между Кънев и Корнелия Нинова. От месеци се говори за смяната му като водач на листата в Бургас, заради слабите резултати, които направиха БСП четвърта политическа сила в Бургаско. От друга страна лидерката на БСП също досега е разчитала на финансовата подкрепа на Кънев и трудно би се лишила от нея. За негов наследник в Бургас се спряга дясната ръка на Нинова – Атанас Зафиров, който последно беше депутат от Сливен, но най-вероятно ще се завърне в Бургас.

Кънев, освен финансово, се е ангажирал да помага и структурно. Очаква се изключително близък до него човек да поеме партията на Петков и Василев в Бургас. Към момента не можем да разкрием името, но става въпрос за обществено популярна и уважавана фигура, която разчита и на подкрепата и доверието на президента Румен Радев. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега