LifeStyle

Канелата помага в борбата с рака

0

Изследователи от университета на Аризона са установили, че канеленият алдехид (съединение, придаващо на канелата специфичен аромат и вкус) може да се справи с колоректалния рак. Учените са извършили изследване върху мишки. Те са добавили канеления алдехид към храната на гризачите, уточняват Zee News и БТА.

Специалистите са установили, че компонентът от канелата предпазва мишките от рака на дебелото черво. Благодарение на канеления алдехид клетките, подложени на въздействието на канцерогена, са успели да неутрализират токсичните вещества и да се възстановят.

Специалистите планират в бъдеще да установят дали самата канела може да се пребори с рака, а не само отделен неин компонент. Ако отговорът е положителен, клиничните изследвания върху хора могат да започнат в много близко бъдеще.

Друго неотдавнашно изследване показа, че консумацията на една унция (28 грама) ядки по два или повече пъти на седмица намалява с 13 процента риска от рак на дебелото черво. По принцип ядки като орехи, фъстъци, бадеми, макадамия и други могат значително да намалят риска от ранна смърт.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега