Политика

Кандидат за лидер на ДСБ: Ще поставя човека в центъра на всичко

0

В разгара на лятото Демократи за силна България (ДСБ) ще избират своя нов председател. След оставката на Радан Кънев се очаква интересна битка между трима основни кандидати. Бившият депутат ген. Атанас Атанасов, евродепутатът Светослав Малинов и единствената дама в надпреварата Ралица Кирилова.

Тя беше парламентарен секретар на Министерството на образованието и науката в предишния кабинет, а преди това отговаряше за предизборния щаб на ДСБ в София.

Сега Кирилова се е запътила към лидерския стол на “Кърниградска” с обещанието да обнови партията, но и да стъпи върху експертите, които ДСБ е имала през годините.

Публикуваме без редакторска намеса нейната визия за това как трябва да изглежда ДСБ:

Как ДСБ да се превърне в надежда за работливите и можещите.

В началото е отговорът на въпроса, който е преди всичко – Защо се кандидатирам? Директният отговор е, че получих номинации, а аз никога не бягам от състезание. Политическият отговор обаче е друг – защото вярвам, че ДСБ е надеждата за работещите, активните десни хора. Имам сърцето, мечтата и енергията да върна мястото на ДСБ на политическата сцена.

Започвам тази публична дискусия с вярата, че така е правилно. И аз, и другите кандидати да застанем открито пред хората и да обявим какви са идеите ни за ДСБ.

Моята цел е да превърнем ДСБ отново в силна партия в дясно, чиято позиция се чува и която привлича най-добрите експерти. Забравихме, че ние вече бяхме такава партия. Затова сега енергията за обновление трябва да бъде съчетана с нашите традиции.

Ще възродя духа на ДСБ – да . Да работи за България, в която успяват работливите и знаещите, в която децата получават най-доброто образование, а родителите им работят свободно и в справедлива среда.

Ще поканя всички опитни и доказани политици от миналото на ДСБ да споделят опита си, да пазят духа и да бъдат опората на нашата партия.

Целта ми е ДСБ да бъде надеждата и представителството на българите, които вярват в себе си – които се справят сами благодарение на своите усилия и подготовка; които знаят, че качественото образование е ключът към успеха; които работят за интелигентен растеж на икономиката ни.

Това са много повече хора от тези 300 хиляди, които останаха непредставени на последните парламентарни избори. Близо един милион души искат да живеят в европейска и демократична България, която осигурява справедливост и възможност за успех на своите граждани. България, в която живеят щастливи семейства. Това са хората, към които се обръщам.

Уважавам моите конкуренти, с които сме били рамо до рамо в не една кампании. Но ДСБ днес е там, където не искаме – от партията ни почти нищо не зависи, нямаме народни представители, няма много желаещи да се присъединят към нас.

Досегашният председател пое отговорност и подаде оставка. Вярвам, че двамата му заместници могат и трябва да подпомагат с опита си новия лидер, но днес имаме нужда от енергия.

Имам едновременно и младостта, и натрупан вече опит от 10-годишната си работа в ДСБ. Нося със себе си и обновлението, и традициите на нашата партия. Това ми дава куража да поискам доверие, за да превърна ДСБ отново в надежда за работливите и знаещите българи.

Нека разговорът започне.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега