Бургас, Общество

Кампанията за безопасен Интернет в Бургас влиза в още три училища

0

Кампанията за сигурност на децата в Интернет продължава и тази учебна година. Досега тя обхвана учениците от ОУ “Братя Миладинови”, ОУ “Найден Геров”, СОУ “Петко Росен” и СОУ “Константин Петканов”.

На 10-ти май децата от 5-те и 6-те класове на училищата в к-с “Славейков” – СУ “Епископ Константин Преславски”, СУ “Димчо Дебелянов” и ОУ “Антон Страшимиров” ще бъдат запознати с инициативата, както и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и как да се предпазят.

Лектори този път ще бъдат говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева и компютърният програмист Пламен Шкодров. Те ще информират учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и измамите с лични данни при използване на сайтове за пазаруване.

На следващия ден /11 май/ в спортна зала “Младост” ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети и социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

Кампанията “Кой стои срещу мен в мрежата” е по идея на журналиста в БНТ Надя Обретенова и се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГД “БОП”.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Всеки, който иска да се запознае по-подробно с инициативата може да посети нейната Фейсбук страница: www.facebook.com/pazi.me.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега