Бургас, България, Общество

Кампанията „От мама за мама“ сплоти бургаските майки

0

Първото издание на инициативата „От мама за мама“ зарадва 30 бургаски семейства в неравностойно положение. Тя бе част от изложение „Бебе зона“, което се проведе на 15 и 16 септември в Екпозиционен център „Флора“ Бургас. И през двата дни на изложението бургаските семейства имаха възможността да оставят своите дарения на специално обособен пункт, който надхвърли границите си още през първия ден.

Освен бургаските майки в дарителската кампания се включиха и майки от София, Сливен и Стара Загора. Детски колички, огромен брой дрешки и обувки, памперси, адаптирани млека, пюрета, козметика, книжки и играчки бяха комплектовани и предоставени Центъра за обществена подкрепа към Община Бургас, където бяха раздадени на семейства в нужда, живеещи на територията на града.

По време на раздаването на даренията организаторите на кампанията изказаха огромните си благодарности на майките на Бургас за тяхната съпричастност и добота.

„Вярвам, че всяка жена станала майка, е майка не само на своето, но и на всички деца, които среща през живота си. Само едно майчино сърце може да разбере тревогите и неволите на друго майчино сърце, затова и нарекохме инициативата „От мама за мама“. Нямам думи с които да изрязя огромната си признателност към всички тези семейства, които отделиха от времето и доходите си, за да подкрепят инициативата. Искам да изкажа и голямата си благодарност към Община Бургас и в частност към екипите на г-жа Мария Атанасова и г-жа Адриана Христова, които бяха плътно зад нас по време на кампанията.“ – това заяви Теодора Златева един от организаторите на инициативата.

Тя заедно с нейната сътрудничка Кристина Иванова възнамерят да продължат инициативата и през следващата година и тя да стане неделима част от Изложението „Бебе Зона“.

Междувременно още с първото си издание изложението „Бебе зона“ се превърна в най-големия форум за югоизточна България, който събира на едно място едни от най-добрите производители и вносители на дестки стоки и услуги. То даде възможност на бъдещи и настоящи родители да направят най-добрия и информиран избор за своите деца.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега