Бургас, Интервю, Топ новини

Доц. Камен Сейменлийски, БСУ: Ние доближаваме обучението до практиката (ВИДЕО)

0

VoxBurgas продължава проекта, които има за цел да ви представи бургаските висши учебни заведения. Тази седмица ви срещаме с доц. д-р Камен Сейменлийски. Има над 70 научни публикации, 17 от които в чужбина –  Гърция, Словения, Сърбия, Хърватска, Македония и др.. Работил е на различни позиции в енерго-разпределителната компания EVN. А от 2012 г. е доцент в Бургаския свободен университет (БСУ).

Като заместник-декан той е един от най-популярните преподаватели в Центъра по информатика и технически науки (ЦИТН) към към БСУ.

Сред инициаторите е на доста от кандидат-студентските кампании на ЦИТН. По негово предложение центъра рекламира учебните си програми на няколко чужди езици, сред които руски и турски.

IMG_1948Преподавателят разказва, че младите хора търсят нетрадиционни неща, искат личен контакт с човека, който ще им обясни какво ще учат в дадена специалност. Според него е много важно теорията и практиката да вървят ръка за ръка, но този процес е в начален етап.

Доц. Сейменлийски не признава поговорката “образованието не е за всеки”. Той е категоричен, че всеки човек има някакви заложби и способности.

Сейфти мениджмънта е бъдещата “звезда” в ЦИТН. Обучението на специалисти в тази област ще запълни празнината, която съществува в момента, заяви зам.-декана на центъра. Причината е наличието на много големи обекти и компании, които имат нужда от тясно специализирани инженери.

Вижте цялото интервю с доц. Сейменлийски във видеото под новината:

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега