Бургас, Политика, Топ новини

Камен Костадинов от ДПС напуска Парламента

0

Депутатът от ДПС Камен Костадинов обяви, че напуска Народното събрание. Така той искал да даде личен пример на “избраните на случаен принцип депутати от партията”. 

„Напускам 44-тото Народно събрание. Това мое решение е свързано с това, че в листите на ДПС във Велико Търново и в Бургас бяха реализирани преференции на случаен принцип“, обясни депутатът от Бургас цитиран от Нова телевизия.

Още в първия работен ден на Народното събрание другият бургаски депутат от ДПС – Ангел Исаев, беше изключен от парламентарната група на партията и стана независим депутат. Той влезе в парламента, след като номерът му в партийната листа съвпадна с номера на ДПС в бюлетината. Ангел Исаев обаче не се съобрази с партийното решение, избраните с преференция да не стават депутати и затова беше изключен от парламентарната група. 

“Като всяка партия ДПС има правила, чието спазване е основно задължение на доброволно членуващите в партията. ДПС взе решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 и в случая 9/ 9“, коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

На мястото на Костадинов в НС ще влезе друг важен кадър на партията в региона – Дурхан Мустафа.

„Ние ще имаме и законодателна инициатива за решаването на този въпрос“, каза Карадайъ и обяви, че уважава решението на Камен Костадинов да даде пример. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега