Общество

Какво каза Доналд Тръмп в първата си реч „За състоянието на съюза“

0

Американският президент Доналд Тръмп използва първата си реч „За състоянието на съюза“, за да си припише заслугата за икономическите успехи на САЩ, коментира агенция Reuters.

„От изборите насам ние създадохме 2.4 млн. работни места, включително 200 хил. само в индустриалното производство. След години на стагнация на заплатите, най-сетне виждаме повишаващи се възнаграждения“, каза той. Той добави, че американският фондов пазар „чупи рекорд след рекорд“.

Тръмп също така обеща, че от другия месец милиони американци ще започнат да носят вкъщи още по-високи заплати, благодарение на масовите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 г.

Президентът призова за компромис между републиканци и демократи, който да позволи Конгресът да приеме законопроекта за генерирането на най-малко 1.5 млрд. долара за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни проекти. По думите му всеки федерален долар трябва да бъде управляван чрез партньорство със щатските и местните власти, привличайки и инвестиции от частния сектор, където е уместно. Освен това законопроектът за инфраструктурата трябва също да оптимизира процеса на одобрение и лицензиране, свеждайки го до две, дори една година.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега