LifeStyle

Какво издава за нас цветът на автомобила?

0

Ще си купувате кола? Очевидно вашият избор казва повече за вас, отколкото си мислите. Списъкът на любимите цветове за автомобили в Обединеното кралство през 2017 г. показва, че черният цвят е най-популярният. Цели 20.3% от хората го предпочитат. Според психоложката Анджела Райт, любителите на черното искат да се чувстват по-сигурни и в безопасност.

„Не е изненада, че черното отново е фаворит при цветовете на автомобилите. Това е цвят, зад който хората могат да се скрият и е като „одеяло за сигурност“ за хора, които не искат да направят смел избор“, споделя Райт пред Newsbeat.

Но не се отчайвайте. Черният цвят предполага и мощ, сила, елегантност, заявка за сериозност.

Бяло или сиво

След черното идва ред на сивия цвят с 19.7% одобрение. Според психоложката, този цвят е с тенденция на строгост и е предпочитан от по-зрели шофьори, които няма какво да доказват.

„Ако карате сива кола, най-вероятно спестявате пари“, твърди Райт.

На трето място в класацията идва бялото. 19% от англичаните предпочитат този цвят за своя автомобил, което издава желание за чистота, ред, без излишна емоционалност. Райт заявява, че на такива шофьори трудно може да се угоди и, че често поставят граници в общуването. 

Синьо:

Синият цвят е избран от 16% от хората. Той успокоява, придава логика на нещата и успокоява ума, смята Анджела.

„Ако си купувате синя кола, то вероятно подсъзнателно се нуждаете от нещо разумно в живота си. По-предпазливите шофьори избират синия цвят“, коментира Райт.

Червено:

Това е шестият най-популярен цвят с 9.9% одобрение.

„Това е цветът на истинския мъж. Той представлява силата, вдига кръвното налягане и вълнува хората истински“, заявява психоложката.

Жълто:

Само 0.4% от нас карат жълта кола. Според Анджела Райт ако караме жълта кола, това означава, че сме големи оптимисти в живота и приятелски настроени към хората.

Автомобилният дилър Арнолд Кларк смята, че е доказано, че жълтите автомобили са най-безопасните, защото са по-видими за другите шофьори. Също така, има 47% вероятност да попаднем в катастрофа ако караме черен автомобил. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега