Бургас, Общество, Топ новини

Какво да правим, ако ни застигне буря в планината?

0

През последните седмици станахме свидетели на много нестабилно и буреносно време. Планинската спасителна служба публикува на страницата си съвети за всички любители на възвишенията. 

Специалисти съветват какво да правим и как да реагираме, ако ни застигне буря в планината. „Идеята е да сме подготвени предварително. Да сме проверили прогнозата и ако има вероятност времето да се промени рязко, по-добре да не тръгваме. Ако ни завари лошо време в планината  – търсим заслон или най-близката хижа и трябва да сме подготвени с добре екипировка”, каза началникът на Учебния център на ПСС Николай Димов пред Нова телевизия.

„Две са нещата. Първо трябва да вземем решение дали да продължим, докато има буря или ще останем и ще изчакаме тя да премине. При продължаване е хубаво да избягваме била, остри върхове и изолирани височини. Трябва да стоим далеч и от метални стълбове, трайната зимна маркировка, отделни дървета, дори и големи водни пространства”, добави Добромир Згуров от Планинската спасителна служба.  


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега