LifeStyle

Каква е символиката в логата на 10 от най-известните компании

0
Логото на компанията е първото нещо, което хората забелязват. Докато някои от тях изглеждат естетически

приятни, има лога, които имат скрити значения, залегнали в дизайна им. При тях не само видът е запомнящ, но и скритото послание, което искат да предадат на аудиторията. Вижте логата на 10 от най-известните компании в света, които имат скрити значения. 

 
1. Amazon

Когато видите логото на Amazon никога няма да се замислите за някаква символика. Всичко се крие в стрелката (от a до z), която прилича на усмивка и изразява щастието и удовлетвореността на клиентите, че могат да намерят всичко, което си представят в Amazon.

2. Continental

Тайното послание на производителя на гуми Continental се крие в първите две букви, които приличат на колело и гума.

3. Formula 1

Логото на Формула 1 има и скрито значение. Празното пространство между буквата F и червените линии показва цифрата 1. 

 
4. Apple
 
Това е може би най-известното лого на планетата. Дизайнът е дело на Роб Янов. Той споделя, че за да постигне този резултат, е купил една торба ябълки, които в продължение на една седмица е опитвал да превърне в нещо оригинално. Част от експеримента му е отхапване на една от ябълките, след което той осъзнава че “bite” (което в превод означава отхапвам), звучи точно като компютърния термин “byte” (байт).
 
 
5. VAIO
 
Компанията VAIO, която беше собственост на Sony, произвежда лаптопи и други мобилни устройства. Първата част на логото показва аналогов символ, а последните две букви – i и o показват цифров сигнал – единици и нули. 
 
 
6. Hyundai
Въпреки, че на повечето хора логото на Hyundai им прилича просто на буквата H, то символизира ръкостискането между двама души. 
 
 
7. Toyota
 
 
Има много автомобилни компании със скрити лога. И Toyota не остава по-назад. В логото на компанията е илюстриран един символ, който изписва цялото име. 
 
 
8. Coca-Cola
 
 
Ако погледнете много внимателно в логото на Coca-Cola, което е известно в цял свят, ще видите, че между буквите O и L във втората част е изобразено датското знаме. От компанията казват, че това е съвпадение, но все пак го използват за маркетингови цели в Дания. 
 
9. Adidas
 
 
Логото на Adidas претърпя редица промени в последните години, но трите ивици винаги са били част от него. Те наподобяват планина, която спортистите трябва да изкачат, за да постигнат желаните промени. 
 
 
10. Toblerone
 
Бялото празно място точно в средата на логото на Toblerone е всъщност мечка. 

Източник: http://www.kosip.org


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега