LifeStyle, Общество

Как ни въздейства слънцето през август

0

Продължителната жега и лятното слънце са опасни не само за физическото, но и за психичното здраве. Редица научни изследвания в последните години доказват, че продължителните горещини могат да доведат до отключването на депресивни състояния. Някои изследователи пък твърдят, че решенията, които взимаме също се влияят от околната температура.

Как точно ни променя слънцето през август? Оказва се, че не винаги и не за всеки то носи щастие. Така например, според австралийско изследване около 20 на сто от хората в една общност могат да се повлияят от промяна в климата. Данните показват категорично, че именно през отпускарския сезон стават най-много самоубийства. Едно от обясненията е, че през лятото социалният живот стига своя пик и на човек му се налага да се сблъска със своите трудности в тази посока.

Медицински факт е също така, че когато температурите се задържат дълго време над 30 градуса по Целзий, кръвното налягане става нестабилно.

Резултатът – започваме да се тревожим повече, а настроението ни става лабилно. Първите симптоми на лятната депресия са липса на интерес, нежелание за работа и социални контакти.

През 2010 г. друга пък теория оборва част от твърденията. Проучване, направено в САЩ и Австралия показва, че през лятото хората, които са потърсили съвет от “Гугъл” за психичното си здраве, са с около 30% по-малко.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега