Бургас, Общество, Топ новини

Как да стигнем до „Изгрев“?

0

Знаете ли, че жилищен комплекс “Изгрев” не винаги се е казвал така? Преди включването му в територията на Бургас през 1948 година, комплексът се е наричал село Атанасово. Там са открити няколко от най-старите артефакти на територията на града, датиращи от 4000 години преди Христа. След Кримската война селото се установява до манастира “Св. Атанас”. Днес “Изгрев” е един от най-големите комплекси на Бургас и продължава да се разраства, като на територията му се изгражда бъдещото бижу на спорта в града – “Арена Бургас”.
В следващите няколко реда ще разгледаме един от новите начини за стигане до ж.к. “Изгрев”. От 24 февруари линията Б11 предлага на бургазлии нов и експресен начин за пристигане в един от най-оживените комплекси на Бургас. Ако все още имате въпросителни към маршрута на новия автобус, следващите няколко реда ще са ви изключително полезни.
Новата Б11 тръгва от Терминал “Меден рудник”. За разлика от Б1 тя минава през улица “Въстаническа”, след което завива по булевард “Захари Стоянов”. По този начин дава възможност за алтернативен транспорт до тази част от комплекса. Новата линия се изпълнява от Солариси, които са напълно оборудвани и в тях могат да се използват електронни карти.
Маршрутът на Б11 продължава по улица “Индустриална”, а след това по булевард “Иван Вазов”, за да стигне до автогара “Юг”. Важно уточнение, което трябва да направим, е, че автобусът няма да влиза в терминала, а ще използва старата спирка отпред. Това прави пътуването още по-експедитивно.
След като обслужи жп и автогарата, Б11 продължава към булевард “Демокрация” и Трета поликлиника, от където минава, за да стигне до МБАЛ. След кръговото до хотел “Мираж”, автобусът минава по булевард “Никола Петков”, през улица “Петко Задгорски”, по която има няколко спирки, включително и до парка. Пътуването приключва до Терминал “Изгрев”, който се намира точно срещу мол “Бургас Плаза”.
На връщане автобусът минава по обратния маршрут.
Подробна информация за маршрутите и разписанията на новите линии можете да получите и на сайта на “Бургасбус“, както и на официалния профил на предприятието във Facebook.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега