LifeStyle

Kак да скрием, че сме прочели лично съобщение във Facebook?

0

В този материал няма да се спираме на факта защо ни е да крием, че сме прочели въпросното лично съобщение. Да речем, че всеки един от нас е попадал в тази ситуация, когато няма време или желание да отговори. Няма значение…

Изведнъж обаче човекът отсреща започва да ви се сърди или да ви държи сметка защо не сте му отговорили, тъй като е видял, че съобщението му е било прочетено (seen).

Принудени сте да се обяснявате и оправдавате, а дали ще ви повярват, това вече е друг въпрос. Естествено, Facebook не позволява да се изключва опцията Seen.

За щастие обаче има една алтернатива, която частично решава този проблем.

Unseen – една безплатна приставка за Chrome

Веднъж щом я инсталирате в своя браузър, всяко съобщение, което прочетете през него, няма да бъде маркирано като Seen от Facebook.  По този начин ще можете да отваряте съобщенията си и да ги четете на спокойствие, без подателят да знае, че сте го направили.

Това разбира се не важи за случаите, когато отваряте съобщението през мобилното приложение Messenger, но все пак е нещо, нали?

Когато инсталирате Unseen, в горния десен ъгъл на Chrome ще се появи неговата иконка. От нея можете да го включвате или изключвате, когато пожелаете.

Ако кликнете с десен бутон върху нея и изберете Options, можете да блокирате и индикатора, който показва на отсрещния човек, че в момента му пишете нещо (Typing…).

Друга интересна характеристика на Unseen е, че ръчно можете да маркирате онези съобщения, които искате да се отбелязват като Seen на подателя. За тази цел е необходимо първо да изключите Unseen и да затворите всички чат прозорци. След това натиснете бутона Refresh (презареди страницата) на своя браузър и отворете съобщението, което искате да бъде маркирано като Seen.

По този начин имате пълен контрол над комуникацията с хората около вас. Ако не през мобилния телефон, то поне през вашия компютър.

facebook-unseen

 

 

Източник: Мениджър


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега