LifeStyle

Как да се справим с кулинарния шок в чужбина

0

Отивате в някоя екзотична страна и се срещате със съвсем различни продукти и ястия, които дори не сте си представяли, че може да опитате някога.

Някои хора смело си хапват, други изживяват истински кулинарен шок, когато се изправят с блюдото от пържени хлебарки, скакалци и други подобни. Разбира се, че не трябва да ядете нещо, което не искате, но в същото време не може да стоите гладни и да направите лошо впечатление на домакините, пише БГНЕС.

Ето няколко полезни съвета какво да правите в подобни ситуации:

Когато отиде в чужбина, потърсете заведения, които предлагат подходяща за вас кухня и може да посещавате, без да се налага да изпадате в шок. Масово хората правят снимки на необичайните храни, но не забравяйте да искате разрешение преди да направите това.

Друг основен съвет е да се запознаете с традициите и основните ястия на дадената страна. Това е подходяща тема за разговор с местните, като ще ви помогне да се интегрирате по-лесно.

Посещавайте местните магазини за хранителни стоки. Там със сигурност ще намерите познати артикули, но може да опитате и нещо ново, без да харчите излишни пари по заведения.

Запомнете – вашият вкус със сигурност ще се адаптира към местните продукти. Започнете по-малко да опитвате и смесвате вкусове. В един момент местната кухня ще ви стане любима.

Експериментирайте смело, разширявайте границите и се наслаждавайте на новостите, без да излизате от зоната си на комфорт.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега