LifeStyle, Бургас

Кафето ни прави по-етични на работното място

0

Пиенето на кафе може да помогне на хората да станат по-етични по време на работа, предаде „Индипендънт”, позовавайки се на две нови проучвания.

Уморените работници са по-малко склонни да се противопоставят на неетично напрежение, наложено от старши колеги и равностойността на една голяма чаша кафе може да помогне за отклоняването на умората, която иначе би довела до проява на неморално поведение.

Според изследването сънените работници са по-склонни да се повлияят от неетични или измамни искания и от шефовете си. Осигуряването на кофеин на работното място и намаляването на дългите часове работа може да помогне на работниците да избягват етични лапсуси, казват още авторите на проучването.

“Когато сме лишени от сън по време на работа, е много по-лесно просто да се съгласим с неетичните предложения и идеи на шефа си, защото съпротивлението и спорът отнемат усилия, а с липса на сън един човек е силно изтощен”, каза Дейвид Уелс, един от авторите на изследването.

“Въпреки това ние открихме, че кофеинът може да даде на лишените от сън лица,необходимата екстра енергия, за да се противопоставят на неетично поведение, отправено към тях.”, допълва той.

Етичните кодекси може да не са достатъчни, за да се насърчи доброто поведение на работното място, особено ако работниците са прекалено уморени, за да ги спазват, уточниха учените.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега