Бургас, Култура, Топ новини

Журито на “Бургас и морето” ще оценява в реално време

0

33-то издание на любимия на бургаската публика форум за българска музика стартира новия си сезон с променен регламент.

Всички талантливи автори на текст и музика вече могат да подадат заявка за участие в “Бургас и морето” 2015. Крайният срок за подаване на предложения е 20.05.2015г. Пълният пакет документи може да се подаде лично от композиторите или чрез упълномощено лице в деловодствата на Община Бургас и ОП “Летен театър, фестивали и концерти”, както и на имейл адрес: burgas.moreto@abv.bg

За първи път тази година на сцената на Летния театър, освен изпълнителите ще се качи и журито. Оценяващите ще имат възможност на живо след края на всяко изпълнение да  коментират качеството на музиката, текста, аранжимента и изпълненията на класираните песни. С оценки от едно до шест, четиричленното жури ще оценява всяка една от 12-те песни финалисти.

Друг интересен момент в регламента на националния конкурс е правото на авторите на музика, текст и аранжимент да кандидатстват с неограничен брой творби, което е предпоставка за поява на повече и по-хубави български песни. Изпълнителите на песните във фестивала ще имат право да участват само в едно музикално изпълнение, което пък от своя страна ще доведе до разнообразие и по-голям брой талантливи певци на сцената.

Добрата програма на първи август ще бъде затвърдена и от изпълненията на живо, на всяка една от песните финалисти, под стилния музикален съпровод на група “Горещ пясък”, вокална група и щрайх.

Тази година “Бургас и морето” ще има втора вечер. Тя ще е посветена на 70 юбилей на емблемата на българска популярна музика Стефан Диомов. На сцената на Летния театър ще звучат  най- хубавите му песни, но с нови аранжименти. Те ще бъдат изпълнени от най- големите български звезди.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега