Бургас, Политика, Топ новини

Живко Табаков няма да е кандидат за депутат

1

Взех решение да не участвам в листите на парламентарните избори, въпреки че получих номинация. Моят приоритет е Бургас и местната власт, искам да отдам цялото си време на това. На парламентарните избори през 2014 г. един от моите акценти беше създаването на Министерство на туризма и като съветник на министъра положих сериозни усилия. Задачата ми там беше изпълнена, но паралелно с това в Бургас започнах активна работа по създаването на Годишна програма за общинска туристическа реклама и Организация за управление на туристическия район „Южно Черноморие”. Искам да продължа действията си в тази посока, те са важни за мен в перспективен план, съобщи пред журналисти лидерът на „Движение България на гражданите” в Бургас Живко Табаков.

На проведено снощи партийно събрание номинации за кандидатдепутатската листа са получили и други знакови лица от общинското ръководство на ДБГ, но те също са си дали отвод по различни причини. Засега в бургаската листа на партията остават областният координатор на ДБГ Стоян Грозев, Илияна Кенова, Пламен Петков, Евгения Дженезова, Милева Владкова и Неврие Мехмед.

Нашата организация винаги е работила за целостта на РБ, стремили сме към най-добрите резултати. Така ще е и този път. Стоим зад всеки един човек, който е излъчен от нашата организация, и това, което мога да уверя всички колеги от РБ, е, че ДБГ ще се представи на тези избори така, както се е представяло всеки път, каза още Живко Табаков.

Той допълни, че каквото и да е решението на Националното ръководство за водач на листата за парламентарните избори, те ще го уважат, въпреки че ДБГ винаги е настоявала да има свой човек начело.

На въпрос дали ще се залага на преференциален вот, Табаков бе категоричен, че ще се даде възможност на всеки един човек от листата да работи и да докаже себе си в кампанията. Със сигурност няма да се работи за успеха само на една фигура.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега