Бургас, Политика, Топ новини

Живко Табаков: Да смачкаме ГЕРБ, като направим кметовете в малките населени места да са избираеми

0

Народният представител Живко Табаков с първо изказване в Народното събрание. Темата беше промените в изборния кодекс.

Той акцентира на преференциалния вот.

“Това, което от “Изправи се! Мутри вън!” сме внесли, а именно за преференциалния вот да бъде намален от 7% на 5% някак си ми се изгуби.”, недоволстваше Табаков от парламентарната трибуна.

Табаков каза, че не вижда причина да бъде намален прага и това ще подпомогне демократичността.

“Ако някой го притеснява – това са големите парламентарни групи. Ние всички от малките избирателни райони (бел. ред.: 2-ри МИР Бургас е един от най-големите в страната) знаем как се редят едни листи на големите партии. Ние нареждаме хората, които искат да влезе голямата партия в парламента, а всички останали, които са на неизбираеми места не могат да влезнат тук, защото може да са на различно мнение от партията-майка.”, каза Табаков.

“Смятам, че когато даваме този демократичен процес на всеки един гласоподавател няма от какво да се притесняваме”, допълни Табаков.

Той коментира и предложението да се намали от 350 на 100 души правото за избор на кмет в малките населени места. 

“Утре, когато трябва да продължим “Да смачкаме ГЕРБ”, защото това са призивите в тази зала, нека да не забравяме, че през 2023 г. идват кметските избори, които кметски избори, ако говорим за едни процеси в Народното събрание, те трябва да бъдат пренесени на терен, в малките населени места и да има много по-голяма мотивация не големите партии, а малките хора, нормалните хора, хората, които имат своята визия за развитието на своите населени места да бъдат избираеми.”, категоричен бе лидерът на “Изправи се! Мутри вън!” – Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега