Общество

Желаещите да гласуват извън страната превишават разрешените секции

0

Желаещите да гласуват в Турция и САЩ на предсрочните парламентарни избори надвишават разрешения от закона брой от 35 секции, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев. До вчера, приетите заявления за гласуване от нашите сънародници в чужбина бяха близо 45 хиляди – с 8 хиляди повече от заявленията за президентските избори през 2016 година.

До края на деня днес изтича срокът, в който ръководителите на  дипломатическите и консулските представителства трябва да изпратят своите предложения до ЦИК за местата, в които да бъдат образувани секции за гласуване на 26 март. В Германия пък действа ограничение, което не разрешава гласуване извън дипломатическите и консулските представителства. От ЦИК се ангажират в тях да бъдат разкрити достатъчно секции, за да могат българските граждани да упражнят правото си на глас.

Избирателна секция ще бъде отворена и в Босилеград.

До вчера, приетите заявления за гласуване от нашите сънародници в чужбина бяха близо 45 хиляди. Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи, че в Турция и в САЩ желаещите да гласуват надвишават разрешения от закона брой от 35 секции:

Германската държава  не разрешава гласуването извън дипломатическите и консулските представителства. В тази връзка, ще бъдат разкрити брой секции, който да позволява в тези места да се гласува от българските граждани.

В Босилеград ще бъде отворена Избирателна секция, съобщиха от културно-информационния център в града.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега