Бургас, Култура

„Jazz Migration” идва в Бургас с три концерта през април

0

През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от концерти, обединени под заглавието “Jazz Migration”. Проектът представя пред широката публика три джаз формации, водени от изявени пианисти, активно работещи по европейските сцени. Това са Събин Тодоров, Константин Костов и Димитър Бодуров. Те ще представят в експоцентър “Флора” най-новите си албуми, придаващи нестандартно звучене и облик на съвременния български джаз. Всяка една от концертните програми се отличава с индивидуална интерпретация на уникалната фолклорна традиция на страната ни. 
Програмата ще бъде открита от Бодуров трио на 14 април от 19 ч. Следващото събитие ще се състои на 21 април – Събин Тодоров трио, а на 28 април триото на Константин Костов закрива цикъла. 

Поканените изпълнители са сред българските музиканти, които редовно участват в престижни форуми и са заслужили международно признание. “Jazz Migration” е проект, имащ за цел да фокусира вниманието върху процесите на обратен “внос” на артистичен потенциал от Европа към България, които кореспондират с актуалните тенденции в съвременното общество за привличане на таланта в културните процеси на страната ни. Цикълът от концерти ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. Той се организира от Фондация “Арт Офис”, в партньорство с Община Бургас. 

ПРОГРАМА:

14 април 2018 г. – 19:00 ч.
БОДУРОВ ТРИО 
Димитър Бодуров, пиано
Михаил Иванов, бас
Борислав Петров, барабани
https://www.facebook.com/events/1927203270942973/ 
Билети за концерта: 10 лв. за възрастни; 5 лв. за ученици, студенти и пенсионери
Предварителна продажба на билети: касата на експоцентър “Флора” и в деня на концерта до 20 минути преди началото. 21 април 2018 г. – 19:00 ч.
СЪБИН ТОДОРОВ ТРИО
Събин Тодоров, пиано
Веселин Веселинов-Еко, бас
Димитър Семов, барабани
https://www.facebook.com/events/427660694335953/
Билети за концерта: 10 лв. за възрастни; 5 лв. за ученици, студенти и пенсионери
Предварителна продажба на билети: касата на експоцентър “Флора” и в деня на концерта до 20 минути преди началото.  

28 април 2018 г. – 19:00 ч.
КОНСТАНТИН КОСТОВ ТРИО

Константин Костов, пиано
Димитър Карамфилов, бас
Христо Йоцов, барабани
https://www.facebook.com/events/1970365069948407/
Вход свободен!

* Информация за СЪБИН ТОДОРОВ ТРИО: 
Родом от Бургас, Събин Тодоров (1966) живее и твори в Брюксел (Белгия) от 1997 г. Активен джаз музикант и композитор, издал е девет компакт диска с белгийски и български джаз музиканти. Концертира редовно в Европа и Скандинавия.
За тази серия концерти Събин ще сподели сцена с любими български музиканти – Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов. Те ще представят нова музика на Тодоров, силно повлияна от българския фолклор и джаза. 
https://www.youtube.com/watch?v=QdS6ZY9-uEM
https://www.youtube.com/watch?v=bGeYr3bcL5A

* Информация за БОДУРОВ ТРИО:
През 2016-та Бодуров трио празнува 15 години на сцена. Основател на групата е джаз пианистът и композитор Димитър Бодуров (1979), който от 2000 г. живее и твори в Холандия. Той е лауреат на няколко джаз конкурса в Холандия, както и в Монтрьо (Швейцария) и Париж (Франция). Концертира из Европа, Израел и България. Групата има издадени 4 албума за Новержки и Холандски лейбъли, както и за собствения лейбъл на Бодуров OPTOMUSIC. 
В последения им албум Stamp around (2015) те не изневеряват на уникалния си стил, основан върху диалог между джаза и българския фолклор. Основа на композициите са семпли (аудио фрагменти) от различни фолклорни записи, както и богатите на вариации песни и ритми, характерни за българския фолклор. 
Нюйоркското списание All about Jazz пише за групата: “В основата на тази серия от композиции на Бодуров стоят впечатляващи и приятни за слушане музикални взаимодействия между джаза и българския фолклор. Наистина страхотен звук!” www.bodurovtrio.com

* Информация за КОНСТАНТИН КОСТОВ ТРИО:
Константин Костов (1979) намира своя път от родната си Враца до големите световни сцени. От 2000 г. живее в Мюнхен, където завършва консерватория и в момента е преподавател. През 2003 г. е отличен с Grand Prix-Gasteig Competition, а през 2010 г. печели втора награда и награда на публиката на конкурса Terem Crossover Competition в Санкт Петербург. Концертирал е в Европа, Русия и Япония на престижни фестивали като Sapporo Jazzfest, Blue Note-Nagoya, Stainway Jazzfest и други. През 2017 г. издава последния си албум Consolation за DK Records. 
https://soundcloud.com/konkon-2/song-for-the-cherry-konstantin


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега